Valand – Kungsbackas nya upplevelsestråk

Valand

Kungsbacka Nyproduktion

Kungsbacka fortsätter växa så det knakar. På ett av de mest centrala lägena i hela staden håller stadsdelen Valand just nu på att växa fram. Aranäs utvecklar en blandstad mitt emellan Kungsmässan och Kungsbackas innerstad där kontorsverksamheter, butiker, restaurangen och annan typ av service blandas med 300 nya bostäder. Det kommer att bli en modern stadsdel som använder sig av den senaste tekniken och kunskapen för att ge Kungsbacka något som idag saknas. Ett upplevelsestråk som knyter ihop den välbesökta Kungsmässan med innerstaden.

Akuro är delaktiga i tre av kvarteren, som varierar i storlek och typ. Kvarter 3 och Kvarter 5 är bostadskvarter som innehåller ett sextiotal bostadsrätter respektive ett femtiotal hyresrätter. På andra sidan huvudgatan från bostadskvarteren ligger Centrumhuset, som är ett kommersiellt hus som kommer att byggas i trä och ha en hög miljöprofil.

Vår projektledare Mårten säger:

”Att få vara med och utforma en helt ny stadsdel är otroligt spännande. Vi formar ytor där människor ska bo, arbeta och trivas under en lång tid framöver, så det är viktigt att vi gör rätt från början. Sen är det extra spännande att få vara med och bygga en på riktigt hållbar byggnad som dessutom ska byggas i trä.”

Kontakt

Mårten Ståhl

Projektledare

0705-16 95 97

Länkar