Kv. Barken – Polishus blir bostäder

Kv. Barken - Tredje Långgatan

Tredje Långgatan 18 Om- och tillbyggnad av bostäder

På Tredje Långgatan 18 i Linné finns f.d. Polishuset som uppfördes 1911. Den befintliga byggnaden, som är Q-märkt i detaljplanen, planeras bli om- och tillbyggd för hotellverksamhet med 55 rum. Bevarandekraven är höga och det kulturhistoriska värdet och de arkitektoniska dragen kommer att behållas i hög utsträckning.

Utöver den befintliga byggnaden med hotellverksamhet planeras nybyggnation av ett flerbostadshus med 24st longstay lägenheter i sex våningar. I markplan ska en ny restaurang byggas som kommer bidra med ljus och rörelse ute på gatan. Det kommer att bli en spännande ny verksamhet med bar, lounge och ett härligt utomhuskök på innergården.

Vår projektledare säger:

Det vi gör med befintlig byggnad ska helst inte synas utan upplevas genom kommande hotellverksamhet i historiskt bevarad miljö. Att i samma projekt hantera om-, till- och nybyggnad är spännande och rejält utmanande. Målet är att skapa en fungerande helhet med utvecklingspotential över tid.

Inom Akuro arbetar vi med att utveckla och modernisera rollen som projekteringsledare som ett fokusområde. För mig kan rollen jämföras med mitt stora intresse för lagidrotter och framför allt ishockey. I grunden är alltihop ett lagbygge där varje spelare ska få så bra förutsättningar som möjligt för att utföra sina specialuppgifter, samtidigt som alla ska fungera tillsammans och jobba mot samma mål. Laget framför jaget sammanfattar väl det vi fokuserar på för framdriften av projektet.

Kontakt

Christian Ericson

Projektledare / Delägare

0702-54 27 11

Johan Pålsson

Projektledare

0703-81 67 14

Länkar