Viared Center

Viared Center

Viared, Borås Nyproduktion kontor och handel
  • Projektledning

Akuro fick 2021 förfrågan om att hjälpa till med ett projekt i Viared, strax utanför Borås. Riddartorpet med familjen Björsell i spetsen såg behovet och möjligheten till att etablera ett företagscenter med kontor, konferens, restaurang, frisör, gym, 24/7-butik med självbetjäning och andra serviceverksamheter som de cirka 6000 personerna som arbetar i området kan tänkas behöva.
 
Solceller, bergvärme, stor trädgård på taket, invändig växtlighet – ambitionen var att skapa en plats i Viared där människor kan mötas, interagera med personer som är de främsta inom sin bransch samt bygga något hållbart och bestående.
 
Den tilltänkta platsen tillika den självklara knytpunkten i Viared var en lastbilsparkering. Med arkitektbyrån Wingårdhs vid ritbordet blev visionen ett hus av unik arkitektur med trä som främsta material. Ambitionsnivån var hög och efter att ha diskuterat miljöprofil kom vi överens om att satsa på Miljöbyggnad Guld. Utmanande, viktigt och roligt tyckte både vår projektledare Johanna, beställaren samt entreprenören RO-gruppen.

Kontakt

Johanna Cederfeldt

Projektledare / Delägare

0703-86 00 68