Återbrukslokal 2.0

Återbrukslokal 2.0

Kyrkogatan 20-22, Göteborg Lokalanpassning

En stor del av Akuros projektportfölj består av lokalanpassningar av alla de slag. I detta spännande lokalanpassningsprojekt tar Akuro inte enbart rollen som projektledare utan axlar även rollen som återbrukssamordnare. I ett projekt där målet är en återbruksgrad på 100% av allt använt material blir rollen som återbrukssamordnare mycket viktig. Lokalen, som ligger på Kyrkogatan i centrala Göteborg, renoveras till toppskick utan att använda nyproducerade produkter. Det blir ett bevis på att det inte behöver vara nytt för att det ska kännas nytt.

Vår projektledare säger:

Det är väldigt inspirerande att få jobba med Vasakronan, som är så progressiva i sitt praktiska hållbarhetsarbete. De har högt uppsatta mål gällande hållbarhet och är en aktör som aktivt jobbar med återbruk i sina projekt. Det leder till roliga utmaningar där vi kan bidra till att skapa nya arbetssätt i projekten, som i sin tur kan skapa rätt förutsättningar för ambitiösa hållbarhetskrav.

Vi har ett nära samarbete med entreprenören och har tillsammans skapat en gemensam bild av vad som krävas för att nå projektets återbruksmål. Bland annat behövs helt nya rutiner, arbetsfördelningar och en mer noggrann beslutstidplan för materialval. I projektgruppen finns ett stort engagemang och en lösningsorienterad inställning som gör att projektet löper på väldigt smidigt.

Kontakt

Anna Tikvicki Dabhi

Biträdande Projektledare / Återbrukssamordnare

0705-19 02 24

Johanna Hector Lund

Hållbarhets- och kvalitetsansvarig / Hållbarhetsstrateg

0739- 06 47 35