NTI-Gymnasiet Kronhusgatan

NTI-Gymnasiet

Innerstaden, Göteborg Hyresgästanpassning skollokaler
  • Projektledning
  • Byggledning

Akuro ansvarar för Vasakronans projekt NTI-Gymnasiet, en renovering av en lokal till hyresgästen AcadeMedias NTI Gymnasie på Kronhusgatan. Projektet innebär att byggnaden kommer att sammanlänkas med skolans nuvarande lokal och därmed kommer NTI Gymnasiets Handelsprogram att ligga vägg i vägg med deras IT-program. För AcadeMedia kommer det betyda att lärare kan arbeta på båda skolorna och de kommer kunna dela skolsköterska, matsalar med mera.
 
För att möjliggöra detta har Vasakronan valt att renovera en byggnad från 1800-talet som ligger i ett gammalt kvarter mitt i Göteborg.
 
”Det innebär många byggtekniska utmaningar och tillsammans med entreprenören Vestia arbetar vi ständigt med att hitta de smartaste lösningarna. Tillgänglighet- och brandkrav kontrollerats löpande genom projektet” säger Kristina. ”Vi oroade oss för att vi inte skulle få tillräcklig takhöjd, men genom att arbeta med ramper, golvutjämning och smarta tekniska lösningar kommer vi klara alla krav.”
 
I och med det centrala läget är logistiken en stor utmaning då vi inte har några förrådsytor vare sig inne eller ute. Entreprenören Vestia löser detta med att lyfta in material genom fönster och hålla god ordning på arbetsplatsen. Roligt, stundvis enerverande och utmanande!
 
Vasakronan ställer höga krav på projektets miljöarbete och projektet har som mål att återbruka så mycket som möjligt. Projektet minimerar avfall och återanvänder de byggdelar som tas bort. Ventilationskanaler, elstegar, porslin, pentryn, dörrar och glaspartier har fått nytt liv – nästan 100% av undertaket återbrukas. Utöver återbruket har projektet krav på att alla leveranser måste köra på fossilfritt bränsle.
 
Produktionen startade sommaren 2023 och elever beräknas kunna flytta in i de nya lokalerna höstterminen 2024.

Kontakt

Kristina Widegren

Biträdande projektledare

0707-92 14 26